Cum să gătești corect un ou

Nu-i aşa că e cel mai greu să satisfaci o astfel de dorinţă culinară când vine vorba de ouă fierte? Dacă nu e la una dintre extreme o poţi da în bară cu oul, mai ales dacă te aştepţi să găseşti la mijloc un gălbenuş cremos, în timp ce albusul să fie perfect întărit. Nu o să îţi vină să crezi, dar şi când e vorba de ouă fierte tare sau moi poate fi la fel de complicat.
Apa în care te pregăteşti să le fierbi trebuie să fie rece că şi ouăle scoase din frigider. Apa fierbinte sau apa călduţă poate compromite coajă lor şi în timpul fierberii te vei trezi cu ea crăpată.
Dacă te pregăteşti să fierbi ouăle tari, atunci pune suficientă apă în oală cât să le acoperi complet.
Un ou fiert tare e gata în 10 minute, un ou moale în doar 4 minute. Atenţie! Nu e vorba de minute de fierbere, ci de minute în care le laşi în apă fierbinte imediat ce a dat în clocot şi ai oprit focul. Practic, e o fierbere fără foc, după cum spune bucătarul restaurantului Standard Grill din New York, Dan Silverman, în Revista Food&Wine. Altfel, te vei alege cu un ou răscopt.
Opreşte procesul de fierbere imediat după ce trece timpul necesar, scufundând ouăle fierbinţi într-o baie de apă rece. Când sunt suficient de reci încât să le poţi ţine în mâna, scoate-le din apa rece. Sunt gata să fie curăţate şi mâncate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *