Cum să prepari corect friptura de pui?

Te gândeşti la o friptură de pui gustoasă şi fragedă care să te ajute atunci când vrei să-ţi impresionezi invitaţii la masă? Sau pur şi simplu vrei să îţi răsfeţi familia? Indiferent de situaţie, îţi vom prezenta câteva trucuri care te vor ajuta să faci o friptură de pui ca la carte.
1. Spală corect carnea de pui
Într-adevăr, carnea de pui crudă este contaminată de numeroase bacterii şi germeni care se distrug doar prin preparare termică. Din această cauză, este recomandat să speli carnea de pui într-un vas (bol) suficient de mare şi înalt, evitând astfel să împrăştii apa contaminată pe ustensilele de gătit sau pe celelalte ingrediente. Mai mult, în acest fel te protejezi împotriva îmbolnăvirii.
2. Utilizează condimente care dau savoare
Usturoiul, piperul, boiaua (picantă sau dulce), busuiocul sau oregano sunt doar câteva mirodenii pe care le poţi folosi pentru a prepara o friptură delicioasă de pui. În funcţie de preferinţe, poţi să adaugi şi alte condimente.
3. Ţine carnea de pui la marinat între 2-4 ore
Condimentarea simplă a cărnii de pui s-a dovedit a fi insuficientă pentru a obţine o friptură apetisantă. În schimb, preparatele marinate cu ulei de măsline, zeama de lămâie sau oţet alături de numeroase condimente au avut la finalul preparării, o aromă deosebită.
În plus, bucăţile de carne (preparate) erau foarte fragede.
4. Găteşte suficient
Uneori, timpul de preparare al unei reţete poate fi înşelător, mai ales când nu poţi să reglezi corect temperatura la cuptor. Pentru a-ţi da seama că friptura este gata, urmăreşte culoarea acesteia.  Dacă ai pus o bucată mai mare de carne de pui, este indicat să o tranşezi puţin cu un cutiţ, iar dacă observi că este roz, atunci trebuie să măreşti timpul de preparare.
Reţine: Friptura este bine făcută atunci când interiorul ei are culoarea albă.
Sursa: fermador.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *