Eclere cu crema de vanilie

Eclerul este un desert "clasic" si foarte apreciat, pe care il puteti prepara acasa, din ingrediente pe care le puteti controla si pe care le gasiti in magazinele PRO HD din judetul Hunedoara.

Cojile eclerelor:
5 oua AVIS3000
250 de grame de faina Boromir
100 ml ulei
300 ml apa
3 plicuri de zahar vanilat
sare

Crema:
2 oua AVIS3000
100 de grame de zahar
un plic de zahar vanilat
2 linguri (cu varf) de faina Boromir 
500 ml lapte
esenta de vanilie

Glazura:
50 de grame de unt Sorilact
100 de grame de ciocolata cu lapte
o lingura de apa
o lingura de ulei
2 linguri de cacao

Cojile pentru eclere:
Puneti apa la fiert impreuna cu uleiul si sarea. Amestecati faina cu zaharul vanilat, iar cand apa fierbe, luati oala de pe foc si adaugati faina. Amestecati energic pana cand compozitia se desprinde usor de pe oala.

Adaugati ouale unul cate unul, amestecand cu un mixer dupa fiecare, pana se incorporeaza. Puneti compozitia intr-o punga sau posh si dati forma eclerelor intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Coaceti-le la 180 de grade Celsius timp de 25 de minute.

Crema de vanilie:
Puneti ouale intr-o oala mica si bateti-le bine. Adaugati zaharul si zaharul vanilat. Apoi turnati faina si amestecati pana cand se omogenizeaza.

Incalziti laptele si adaugati-l treptat peste compozitia preparata inainte. Puneti oala pe foc, adaugati esenta de vanilie si lasati sa se ingroase compozitia amestecand tot timpul, pentru a nu se lipi.

Cand s-a ingrosat suficient, adaugati untul taiat si amestecati pana cand acesta se topeste.

Glazura:
Amestecati toate ingredientele si puneti-le la bain Marie (intr-o oala cu apa calda, pe foc) pana cand se topesc. Luati oala de pe foc atunci cand ciocolata incepe sa se topeasca si amestecati incontinuu, pana cand toate ingredientele s-au topit si incorporat. Daca este neecesar, mai puneti pe foc pentru cateva secunde.

Pofta bună! Rețetă pregatită de Sebastian Bârgău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *