Ficăței de pui cu piure de morcov și telină

Ingrediente: 

200ml lapte,

2 ouă(AVIS 3000),

70ml lapte pentru piure,

2 linguri ulei de măsline,

2 linguri unt,

o ceapă,

o țelină mică,

3 morcovi medii,

6 bucăți de ficat de pui(AVIS 3000),

1 ceașcă de mazăre,

sare, piper

 

Mod de preparare:

Punem lapte într-un bol, asezonăm cu sare și piper și lăsăm ficățeii în lapte cât timp ne ocupam de restul ingredientelor. Curățăm morcovii și țelina și punem apă sau lapte la fiert într-o oală. Când apa începe să fiarbă punem morcovul și țelina și lăsăm la fiert până se înmoaie legumele. Într-o altă oală mică blanșam mazărea (o punem în apa care fierbe timp de 3 minute și o scoatem în apa foarte rece,pentru a-și păstra culoarea). După ce s-au fiert morcovi și țelina, scurgem apa și le pasăm foarte bine, adăugând câte puțin lapte și o lingură de unt, până iese un piure fîn. Asezonăm cu sare și piper, apoi dăm piureul prin sită că să fie și mai fin. Punem într-o tigaie la încins ulei de măsline și o lingură de unt și prăjim ficățeii, îi asezonăm și când s-au rumenit îi scoatem. În aceeași tigaie unde au lăsat ficățeii aromă, caramelizăm ceapă tăiată julienne, o asezonăm și pe această și o lăsăm deoparte. Pentru ouăle posate, punem apa la fiert într-o oală și când apa a ajuns la 60-70 de grade C, facem un vârtej și punem oul în apa pentru 2-3 minute. Gălbenușul trebuie să rămână moale. Servim ficățeii alături de piure, peste care punem și bobițe de mazăre, ceapă caramelizata o așezăm peste ficăței și oul posat deasupra. La sfârșit preasărăm piper proaspăt măcinat.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *