FICĂȚEI DE PUI PANE

Ingrediente: 450 g ficăței de pui, 70 g făină, 200 ml lapte bătut, 1 linguriță de ketchup picant, 2 ouă bătute, 100 g pesmet, sare și piper după gust, praf de usturoi, boia dulce, ulei pentru prăjit.

Mod de preparare: Primul pas: spălarea și curățarea ficățeilor. Îi tai apoi pe jumătate. Într-un bol combină laptele bătut cu ketchup-ul picant, sarea și piperul. Pune ficățeii peste, amestecă. Dă la frigider timp de o oră. Pune la scurs ficățeii într-o sită fină. Pune, în 3 vase diferite, pesmetul, ouăle bătute cu un pic de sare și făina. Dă, pe rând, bucățile de ficat, prin făină, ou și pesmetul amestecat cu condimente. Între timp încinge ulei într-o tigaie înaltă, care nu lipește. Când e destul de încins uleiul, pune ușor ficățeii la prăjit, până devin aurii și crocanți – trebuie să stea cam 3-4 minute pe fiecare parte. Scoate ficățeii pe o farfurie mare pe care ai pus în prealabil un șervețel de hârtie. Dacă mai este nevoie, asezonează cu sare și piper. Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *