Friptura de pui cu cartofi copti in coaja si sos de paprika

Vă propunem pentru duminică un fel de mâncare foarte rapid şi incredibil de gustos, friptura servită lângă cartofi copţi în coajă în folie de aluminiu în cuptor. Se pretează foarte bine în zilele acestea friguroase, în care căldura cuptorului de la aragaz înviorează puţin atmosfera din casă. Aşa s-a născut acest meniu. Aveam friptură din pui AVIS şi ne trebuia o garnitură, de cartofi. Am ales 6 cartofi potrivit de mari, i-am înfăşurat în folie de aluminiu în care am picurat 2-3 stopi de ulei de măsline şi i-am dat la cuptor cca. o ora. 

Între timp, cum aveam nevoie şi de un sos, am facut acest Sos de paprika cu smântnă, cu următoarele ingrediente:

  •  2 linguri de unt
  • * 1 lingură făină
  • * puţin lapte încălzit
  • * 2-3 linguri de smântână
  • * 1-2 linguriţe paprika
  • * sare
  • * piper alb
  • * nucsoară (opţional)

Mod de preparare:

Pentru sos, se topeşte untul într-o cratiţă la foc mediu. Dacă aveţi sosul de la friptură îl folosiţi pe acela. Se adaugă apoi făina şi se amestecă. Treptat se adaugă laptele cald (cat e nevoie pentru o consistenţă fluidă), mestecând constant, până când sosul începe să se îngroaşe puţin. Se adaugă şi 2-3 linguri cu smântână în care am dizolvat 2 linguriţe de paprica (dulce sau iute, după gust). Se condimentează cu sare şi piper şi se adaugă un pic de nucşoară. Se serveşte peste bucăţile de pui, cartofi copţi şi crăpaţi prin apasăre cât sunt calzi.

Pofta buna!

(sursa:culoriledinfarfurie.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *