Friptura din piept de pui cu sos de zmeură

Acesta ar fii preparatul ideal ca fel principal la o masă de weekend. O friptura din piept de pui AVIS este perfectă, elegantă şi savuroasă iar sosulde zmeură nu este un ingredient de zi de zi. Pieptul de pui AVIS aşezat pe un pat din fâşii de legume viu colorate, sotate în unt şi cu un sos caramelizat cu zmeură şi vin este ideal pentru un weekend frumos.

Ingrediente:

  • 2 bucăţi de piept de pui AVIS fără os
  • sare
  • piper

Sosul de zmeură:

  • 300 g zmeură (congelată)
  • 100 ml vin negru
  • 1 lingurita rasa de zahar (sau miere)
  • sare
  • piper alb
  • o linguriţă cu amidon din porumb

 

Garnitură de legume:

  • 1 morcov
  • 1 păstârnac
  • 1 dovlecel (zucchini)
  • 2 fire ceapă verde
  • condimente pentru wok:(praf de ghimbir, boia de ardei, curcuma, piper…)
  • unt

 

Mod de preparare:
Avem nevoie de 2 lobi de piept de pui AVIS pe care îi spălăm  Îi ştergem prin tamponare cu un prosop absorbant.
Cu un cutit foarte bine ascuţit crestăm pe partea cu pielea în formă de cuburi sau romburi. Trebuie avut grija sa nu ajungem la carne, ci numai pielea. Îl condimentăm după preferinţe.
Încingem o tigaie doar unsa cu puţin ulei de măsline, iar cănd s-a incalzit adaugăm pieptul cu pielea în jos. Micşorăm focul şi prăjim 5-6 minute. Grăsimea de sub piele va incepe să se topească. Întoarcem pieptul şi mai lăsăm 4-5 minute să se rumenească frumos.

Ca totul să fie cald trebuie să mergem în acelaşi timp cu două tigai. Una pentru sotatul legumelor, iar în cealalată facem sosul de zmeură.
Pentru sos, caramelizăm într-o tigaie o linguriţă rasă de zahar sau miere, stingem puţin vin roşu sec. Lăsăm să fiarbă puţin Zmeura o trecem printr-o sită ca să scoatem sâmburii, iar pulpa rezultata o adaugăm în sos. Trebuie să rezulte un sos fluid,condimentat după gust cu sare şi piper.  Daca consistenţa este prea fluidă  puteti adăuga o linguriţă de amidon înainte da a lua sosul de pe foc şi mai fierbeţi puţin. 

Legumele le taiem în fâşii cu ustensila de curăţat cartofi, apoi le tăiem tot pe lung, în fâşii subţiri. De preferat sa se soteze intr-un vas wok, în puţin unt şi condimente pentru wok: praf de ghimbir, boia de ardei, curcuma, piper. Puteţi sa-l savuraţi alături de un Merlot rosu sec.

Poftă bună!

(sursa: culoriledinfarfurie.ro)
 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *