HUEVOS RANCHEROS – MIC DEJUN MEXICAN

Ingrediente:
4 ouă, 1 ceapă, 450 g roșii la conservă, 1 ardei iute roșu, boia picantă, 2-3 căței de usturoi, 1 ardei mic roșu, sare și piper după gust, pătrunjel tocat.
Metodă de preparare:
Începem cu sosul, desigur. Într-o tigaie mare, sotează ceapa tocată până devine translucidă. Adaugă usturoiul, mai sotează 1 minut. Adaugă roșiile din conservă (dacă sunt întregi, toacă-le puțin înainte), ardeiul iute și cel roșu (tocați în prealabil mărunt). Adaugă condimentele și pătrunjelul tocat, amestecă și lasă să dea în clocot. Micșorează focul după alte 10 minute. Pune, în cuptor, la încălzit farfuriile în care veți mânca (da, ai citit bine). Într-o altă tigaie, încălzește, în puțin unt, foile de tortilla. Dacă ai o tigaie în care încap mai multe, e perfect. Dacă nu, încălzește-le pe rând până când se înmoaie și pune-le în farfuriile încălzite. Acestea vor menține foile maleabile și călduțe până când termini de gătit. Prăjește ouăle ochiuri și, ca să prindă un pic de savoare, când sunt aproape prăjite, pune-le, încet să nu spargi gălbenușul, peste sos, 1-2 minute. Toarnă sos peste fiecare tortilla în parte, pune ouăle deasupra și… poftă mare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *