Mâncare de castraveţi muraţi cu pui

Mâncarea de castraveţi muraţi este specifică zonei Olteniei. Cum acest fel de mâncare este foarte simplă şi gustoasă, s-a răspandit şi în alte zone ale ţării. Această mâncare poate fii pregătită simplă, de post sau cu carne de pui (AVIS)

Ingrediente

  • 6 buc pulpă superioară de pui (AVIS)
  • 2 cepe
  • 5 buc de castraveţi muraţi
  • 200 ml roşii cuburi la consevă
  • supă de pui
  • ulei de măsline
  • cimbru uscat
  • măghiran uscat
  • sare
  • piper
  • 1 legatură de mărar

Mod de preparare:
Avem nevoie de castraveţi în saramură nu în oţet, care se taie în bucăţi de 2-3 cm sau pe lungime în fâşii de 4-5 cm. Se spală şi dacă sunt prea acrii se pun la desărat pentru 20-30 minute.

Am ales 6 bucăţi de pulpă superioarăde pui (AVIS) pe care le-am flambat. Apoi se spală bucăţile şi se tamponează cu prosoape de hârtie. Puteţi folosii chiar un pui intreg (AVIS) secţionat în bucăţi.

Într-o cratiţă cu puţin ulei se prăjesc bucăţile până capătă culoare. Se scot pe o farfurie şi se mai adaugă ulei, se căleşte ceapă tocată până devine sticloasă. Apoi se adaugă supa de pasăre şi se pun înapoi bucăţile de carne. Se condimentează cu cimbru, măghiran, piper şi sare daca e cazul.. Se acoperă şi se lasă să fiarba carnea, adaugând supă cand este nevoie. Cand e aproape fiartă carnea, se adaugă castraveţi muraţi. Se mai lasă să fiarbă 5-10 minute apoi se adaugă şi roşiile cuburi din conservă, împreună cu sucul propiu. Se mai lasă 10 minute şi se adaugă mărarul verde tocat. Se ia de pe foc şi se poate servi.

Pofta buna!

(sursa:culoriledinfarfurie.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *