Mâncare de vinete cu pui

Dacă alegeţi să combinaţi vinetele cu carne, puiul este cel mai potrivit, fie că alegeţi pulpe întregi aripi sau piept ori luaţi un pui întreg şi îl potionaţi. Este o mâncare uşor de preparat şi deosebit de savuroasă. Avem nevoie doar de 4-5 pulpe de pui AVIS (sau un pui tăiat bucăţi tot AVIS)

 

  • condimente pentru pui
  • 2 vinete potrivit de mari
  • ceapă
  • 2-3 linguri pastă de tomate
  • 1 ardei galben
  • 1 ardei roşu
  • 2 roşii
  • 3-4 linguri de ulei
  • sare
  • piper
  • pătrunjel verde tocat

 

Mod de preparare:
Întâi pregătim puiul. Se prăjesc pulpele sau bucăţile de carne într-o tigaie în ulei pe toate părţile, apoi se scot şi se pun deoparte.

Cele două vinete se taie în rondele de un cm. grosime şi fără să se scurgă de apă sau să se dea prin făină, se prăjesc pe ambele feţe în ulei. Cum se taie se şi prăjesc, apoi se scot pe o hârtie absorbantă pentru că absorb cam mult ulei.
Uleiul de la vinete se aruncă pentru că este toxic. Se pune alt ulei de măsline şi se căleşte ceapa tăiată julien până devine translucidă. Se adaugă 2-3 linguri de pastă de tomate dizolvată în puţină supă de pui sau apă. Se condimentează cu sare şi piper după gust.
Într-un vas de ceramică sau de yena se pune jumătate din sosul cu ceapă, se adaugă un strat de rondele de vinete, unul de ardei şi roşii tăiate rondele. Aşezăm deasupra bucăţile de pulpe. Se repetă operaţia adăugăm restul de sos de ceapă şi se continuă cu straturi de vinete, ardei şi roşii. Se presară si pătrunjel proaspat tocat. Se dă vasul la cuptorul preîncălzit la 180 °C, pentru 25-30 de minute. Se serveşte şi cald şi rece.

 

Pofta buna!

(sursa: culoriledinfarfurie.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *