Mini Frittata

Din ingredientele date îți vor ieși 48 de bucăți, așa că este cel mai indicat să folosești o tavă pentru copt 24 de mini brioșe.
Ingrediente:
16 ouă mari, 1 dovlecel mediu, 4 ciuperci mari, 1 ardei roșu gras, 1 ardei galben gras , 2 linguri smântână/lapte covăsit, 2 lingurițe sare, 3/4 linguriță piper, 2 cepe verzi/1 roșie, 150 g brânză, 100 g parmezan, unt/ulei pentru uns.
Metodă de preparare:
Preîncălzește cuptorul la treaptă mare și unge ușor cu ulei/unt tava. Taie legumele mărunt și pune-le în boluri separate. Apoi pune, din ele, pe rând, în fiecare spațiu din tava de brioșe. Bate ouăle într-un bol mare, cu smântâna și ceapa tocată mărunt. Asezonează cu sare și piper. Toarnă rezultatul peste legumele din tavă și presară deasupra brânza (de oaie, de vacă etc., la alegere) și parmezanul – ambele rase.
Dă la cuptor, micșorând focul la mediu, timp de 8 minute.
Se servesc calde.
Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *