Mini tarte cu ou, ciuperci și bacon

Ingrediente

½ ardei gras roșu,  cimbru,  sare,  piper,  ½ ceașcuță ciuperci feliate subțire,  ½ ceșcuță branză feta rasă,  4 linguri smântână,  4 ouă,  150 g  bacon tocat marunt,  2 lingurițe ulei de măsline,  8 linguri apă rece,  sare,  150 g unt rece tăiat cubulețe,  300 g făină.
Metoda de preparare
Pregăteşte aluatul de tartă. Cât aluatul stă la frigider, încinge cuptorul la 220C şi unge câteva forme mici de tarte.
Încinge uleiul într-o tigaie şi soteaza baconul la foc mediu până se rumeneşte. Scoate-l pe şerveţele de hârtie care să extragă grăsimea în exces.
În aceeaşi tigaie soteaza ciupercile şi ardeiul cu puţină sare, piper şi cimbru. Întinde aluatul în formele de tartă (ce rămâne poate fi păstrat la congelator).
Sparge în fiecare formă câte un ou şi presară în jurul lui bacon, ciuperci, ardei. Presară deasupra brânză feta şi smântâna.
Înainte să introduci formele în cuptor coboară temperatura la 180C. Coace-le 25-30 de minute până când oul se încheagă. Serveşte-le fierbinţi.
Sursă reţetă: Amateur cook
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *