Okonomiyaki – clătite japoneze

Ingrediente:

ouă,  6 fâșii bacon tăiat cubulețe,  30 gr pesmet,  cepe verzi,  100 gr creveti opțional, 300 gr varză tăiată fâșii,  160 ml apa sau zeamă de supă100 gr făină.
Metodă de preparare:
Se amestecă într-un castron făina cu apă. Se adaugă varză, ouăle, ceapă, creveţii. Se împarte compoziţia în 2. Se unge cu ulei o tigaie, se pune compoziţia pentru prima clătită (care trebuie să aibă o grosime de aproximativ 1.5 cm). Se adaugă bucăţile de bacon, astfel încât să acopere clătită. După 3 minute, se întoarce clătita cu partea cu bacon în jos, şi se mai lasă pe foc 4 minute. Se întoarce din nou clătita, cu partea cu bacon în sus şi se mai lasă până se întăreşte, cca 3 minute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *