Ingrediente:
6 ouă, amaretto, 2 linguri frunze de mentă tăiate mărunt, 3 linguri brânză rasă, 3 linguri unt nesărat, sare, piper proaspăt măcinat, 1 lingură ulei de măsline, 1 linguriţă zeamă de lămâie, 50g mazăre congelată sau proaspătă.
Metodă de preparare:
Fierbe mazărea într-un litru de apă sărată. Stoarce-o şi pune-o într-un bol. Stoarce deasupra ei lămâia, adaugă sarea şi piperul şi pune-le deoparte. Bate ouăle împreună cu sare şi piper într-un castron. Încălzeşte untul într-o tigaie la foc mediu şi când prinde o nuanţă maronie adaugă ouăle. Când omletă este coaptă pe ambele părţi, adaugă mazărea, jumătate din cantitatea de brânză şi frunzele de mentă. Pune omletă pe un platou şi decoreaz-o cu restul de mentă şi brânză.
Poftă bună!
Sursa: Saveur.com