Omleta cu sunca, paine si cascaval

Aceasta reteta o am de la Adi Hadean (www.adihadean.ro) si, pentru ca gusturile difera, eu am folosit alte ingrediente. Rezultatul este delicios.

Ingredientele de care aveti nevoie sunt:

– 4 oua mari Avis
– 50gr cascaval
– doua felii de paine multicereale
– 100gr sunca
– cimbru, piper, sare, busuioc, oregano

Bateti bine ouale pana amestecul este omogen. Puneti in el apoi condimentele (sare, piper, cimbru, busuioc, oregano) si continuati sa amestecati. Dupa ce s-au incorporat, puneti in amestec cascavalul ras si incorporati-l si pe acesta.

Intr-o tigaie stropita cu putin ulei de masline puneti feliile de paine si, pe langa ele, sunca taiata bucatele. Prajiti la foc mediu pana cand sunca incepe sa sfaraie si sa lase grasime. Turnati peste tot ce este in tigaie amestecul de ou cu condimente si cascaval. Dupa un minut acoperiti tigaia cu un capac si lasati-l asezat 2-3 minute. Puteti verifica din cand in cand daca s-a topit cascavalul si daca s-a rumenit crusta.

Cand s-a rumenit usor crusta opriti focul si scoateti intr-o farfurie omleta. O pliati in doua si o lasati 2 minute sa se odihneasca, dupa care o puteti servi.

Pofta bună! Rețetă pregatită de Sebastian Bârgău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *