Omleta in paine, cu bacon si legume

Este o reteta usor de facut, ideala atunci cand nu aveti timp pentru mancaruri mai elaborate. 

Pentru aceasta reteta aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

6 oua AVIS3000
baghete de paine
100 de grame de bacon
100 de grame de branza telemea
100 de grame de cascaval Sorilact
4-5 ciuperci medii
2-3 fire de ceapa verde
un ardei capia
50 de grame de unt Sorilact
pesmet
sare
piper

Curatati ciupercile si taiati-le felii. Intr-o tigaie, puneti la incins jumatate din cantitatea de unt, iar dupa ce acesta s-a topit, adaugati ciupercile. Lasati-le pana se prajesc pe jumatate.

Tocati firele de ceapa, ardeiul si baconul. Intr-un bol, bateti cele 6 oua intregi. Adaugati baconul, branza telemea, ciupercile, ceapa si ardeiul capia. Condimentati cu sare si piper si amestecati pana cand se incorporeaza.

Scobiti baghetele de paine ca in imaginile alaturate, iar cu untul ramas ungeti-le, dupa care presarati si intindeti uniform niste pesmet. 

Turnati compozitia in painile scobite si presarati pe deasupra cascavalul ras. Puneti baghetele intr-o tava pe care ati intins hartie de copt si apoi in cuptorul preincalzit la 170 de grade celsius. Scoateti-le dupa aproximativ 20 de minute.

Pofta bună! Rețetă pregatită de Sebastian Bârgău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *