Orez condimentat cu garnitură de țelină și ouă fierte

Ingrediente:

6 ouă (AVIS 3000), 1 legătură pătrunjel tocat, 400 g orez basmati, 2 ardei iuți feliați subțire, 3 lingurițe turmeric, 3 lingurițe semințe de coriandru, 8 păstăi de cardamon zdrobite, 2 frunze de dafin, 2 căței de usturoi tocați mărunt, piper, 2 cepe tocate mărunt, sare afumată, ulei de măsline, 1 rădăcină țelină medie, curățată și tăiată în cuburi de 2 cm, 1 legătură coriandru tocat, sucul de la 2 lămâi, 8 linguri iaurt.

Mod de preparare:

Încinge cuptorul la 180C. Pune țelină stropită cu ulei de măsline, sare și piper și coace-o timp de 20 minute. Călește ceapă și usturoiul într-o tigaie cu puțin ulei și frunzele de dafin, la foc mic timp de 10 minute. Adaugă cardamonul, semințele de coriandru, turmericul, ardeiul iute și puțină sare. Amestecă și gătește timp de 3-4 minute. Scoate o lingură din acest amestec deoparte pentru mai târziu. Dă focul mai tare și adaugă orezul. Mai pune puțin ulei de măsline și amestecă, astfel încât tot orezul să fie acoperit. Adaugă apa cât să acopere cu 1 cm orezul. Acoperă cu un capac și bagă oală în cuptorul încins timp de 25 minute. Între timp, fierbe ouăle. Amestecă iaurtul cu sucul de lămâie, un praf de sare și o lingură de amestec cu ceapă și condimente călite. Odată ce țelina și orezul sunt gata scoate-le din cuptor. Taie țelina cubulețe și amestecă-le împreună cu pătrunjelul și coriandrul tocate în orez. Așază ouăle fierte tăiate în jumătăți deasupra. Servește cu iaurtul pregătit. Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *