Ingrediente:
4 ouă, 50g unt, 50g cașcaval, 4 cartofi medii, sare, piper, pătrunjel proaspat tocat.
Metodă de preparare:
Încinge cuptorul la 200 de grade. Spală cartofii şi pune-i la copt timp de o ora şi jumătate. Când s-au copt, taie-le un capac (nu la jumătate) şi lasă-i să se răcească puţin. Scoate-le miezul cu o linguriţă până la câţiva milimetri de coajă.
Miezul de cartof copt se zdrobeşte şi se amestecă cu unt, caşcaval, sare şi piper. Umple cojile de cartofi pregătite cu această umplutură până la jumătate de centimetru de marginile de sus.
Sparge în fiecare cartof un ou, condimentează cu sare şi piper şi coace-le timp de 30 de minute până când ouăle se întăresc. Serveşte fierbinte cu pătrunjel tocat.
Poftă bună!