Ouă coapte cu sparanghel și parmezan

Ingrediente:

 4 ouă, 2 linguri parmezan,  2 lingurițe ulei de măsline,  8 bețe de sparanghel.
Metodă de preparare:
Încălzeşte cuptorul la 200g Celsius şi pregăteşte două vase termorezistente (vase gratin sau yena).
Sparge fiecare ou într-un bol mic şi lasă ouăle să ajungă la temperatura camerei (este foarte important!), iar în timpul asta pregăteşte două vase de gratin (sau yena, în funcţie de ce ai în casă) – unge-le cu ulei de măsline.
Taie sparanghelul în bucăţi mai mici (2-3 centimentri) şi împarte-l în cele două vase. Stropeşte-l în fiecare vas cu câte o linguriţă de ulei de măsline, asezonează-l cu sare şi piper proaspăt măcinat şi pune-l la cuptor pentru fix 10 minute.
După acest timp, scoate vasele din cuptor şi pune câte două ouă în fiecare vas, cu atenţie. Pune-le apoi înapoi la cuptor timp de 5 minute.
Scoate din nou vasele din cuptor şi presară în fiecare câte o lingură de parmezan. Apoi, pune-le din nou la cuptor pentru încă 3 minute. 

Sursa: www.kalynskitchen.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *