Ouă condimentate la cuptor cu roșii și cârnați

Ingrediente:

1/4 legătură coriandru uscat, 1/2 linguriță sare, 8 ouă (AVIS 3000), 1 și 1/2 linguriță paprika dulce, 700g roșii din conservă tocate, 2 căței de usturoi tocați mărunt, 400g cârnați picanți, 1 ceapă tocată mărunt, 2 linguri ulei de măsline

Mod de preparare:

Încinge cuptorul al 200C. Sotează ceapă în uleiul încins, timp de 5 minute, până când se înmoaie. Adaugă usturoiul și mai gătește 2 minute. Scoate-le într-un bol și prăjește în aceeași tigaie carnea de la cârnați până când se rumenește. Îndepărtează grăsimea în exces și pune înapoi în tigaie ceapa și usturoiul sotate. Adaugă roșiile scurse din conservă, tocate, paprika și sare. Gătește timp de 2 minute. Unge cu puțin ulei 8 vase din ceramică pentru copt. Împarte amestecul de carne și roșii între ele și sparge în fiecare din vase câte un ou. Coace timp de 12-15 minute, până gând albușurile sunt închegate, dar gălbenușul este încă moale. Servește imediat decorat cu coriandru tocat, lângă felii de pâine prăjită. Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *