Ouă cu spanac, iaurt, ulei și chili

Ingrediente: 

1 linguriţă oregano proaspăt, mărunţit, 1/4 linguriţă piper, 4 ouă mari, 1 linguriţă suc de lămâie proaspăt, 400-500g spanac proaspăt, 2 linguri de ceapă verde tăiată mărunt (partea albă), 3 linguri de praz tocat mărunt (doar partea albă), 2 linguri ulei de măsline, 2 linguri de unt nesărat, sare, 1 căţel de usturoi tăiat jumate, 150 g iaurt grecesc.

Mod de preparare:

Amestecă iaurtul, usturoiul şi puţină sare într-un bol şi lasă-le acolo. Preîncălzeşte cuptorul la 300 grade. Topeşte 1 lingură de unt într-o tigaie mare, pe foc mediu. Adaugă prazul şi ceapa şi redu focul la mic. Găteşte până se înmoaie, aproximativ 10 minute. Adaugă spanacul şi sucul de lămâie. Sărează.

Da focul la mare şi lasă-le să stea între 4-5 minute, amestecând frecvent. Transferă amestecul de mai sus în altă tigaie mare, fără lichidul în exces. Fă 4 „găuri” în centrul tigăii şi sparge cu atenţie câte un ou în fiecare, având grijă să rămână gălbenuşurile intacte. Pune tigaia la cuptor 10-15 minute, până albuşurile devin albe. Topeşte cealaltă lingură de unt în altă tigaie şi adaugă piperul şi puţină sare. Adaugă oregano şi mai lasă 30 de secunde pe foc. Înlătură usturoiul din iaurt şi adaugă iaurtul peste spanac şi ouă. Stropeşte tot amestecul cu untul condimentat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *