Ingrediente:
sare, 4 ouă (AVIS 3000), 1 avocado, 220 g somon afumat, 1 lămâie, rucolă, 1 lingură de oțet alb, piper proaspăt măcinat
Mod de preparare:
Umple o tigaie adâncă cu apă (un strat cam de 7,5 cm). Adaugă oțetul și pune apa la fiert, dar nu o lasă să clocotească. Trebuie să aibă doar niște bule mici. Împarte rucola pe patru platouri. Deasupra, stoarce puțină lămâie. Împarte somonul afumat în patru porții egale și așază-l peste rucola. Tăie avocado-ul în felii subțiri și aranjează-l peste somon. Mai stoarce puțină lămâie deasupra. Apoi, sparge, pe rând, câte un ou și pune-l în apa care fierbe. Amestecă-l cu o linguriță astfel încât să rămână laolaltă. Pune ouăle peste restul de ingrediente, asezonează cu sare și piper și servește salata imediat. Poftă bună!