Ouă poșate pe pat de rucola, somon afumat și avocado

Ingrediente: 

sare, 4 ouă (AVIS 3000), 1 avocado, 220 g somon afumat, 1 lămâie, rucolă, 1 lingură de oțet alb, piper proaspăt măcinat

 

Mod de preparare:

Umple o tigaie adâncă cu apă (un strat cam de 7,5 cm). Adaugă oțetul și pune apa la fiert, dar nu o lasă să clocotească. Trebuie să aibă doar niște bule mici. Împarte rucola pe patru platouri. Deasupra, stoarce puțină lămâie. Împarte somonul afumat în patru porții egale și așază-l peste rucola. Tăie avocado-ul în felii subțiri și aranjează-l peste somon. Mai stoarce puțină lămâie deasupra. Apoi, sparge, pe rând, câte un ou și pune-l în apa care fierbe. Amestecă-l cu o linguriță astfel încât să rămână laolaltă. Pune ouăle peste restul de ingrediente, asezonează cu sare și piper și servește salata imediat.  Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *