Ouă românești pe pâine coaptă, cu somon și mozzarella

Ingrediente:
4 ouă , 4 felii de pâine de secara, graham sau alac, 8 felii de mozzarella, 4 felii de somon afumat, ulei de măsline, zeamă de lămâie, frunze de valeriana.
Metodă de preparare:
Înainte să începem gătirea ouălor româneşti, băgăm la cuptor bruschetele, că să se coacă între timp. Aşadar, în cuptor încins bine, la 170 grade, pe o hârtie de copt, punem cele 4 felii de pâine. Le lăsăm 5 minute, cât să se coacă uşor. Aranjăm apoi pe ele mozzarella şi somonul şi le mai dăm la foc, până mozzarella începe să se topească şi somonul afumat să prindă o crustă. În tot acest timp, pregătim ouăle.
Modul de preparare a ouălor româneşti:
Li se mai spune ouă poşate sau ouă Benedict. Pregătim o oală cu apă. Atunci când începe să fiarbă, punem 2 linguri de oţet (care împiedică împrăştierea oului ). Când apa da în clocot, reducem focul, facem cu o lingură un vârtej, în care dăm drumul uşor ouălor, pe care le spargem, pe rând, într-un bol mic. Albusul începe să se întărească şi să se strângă după gălbenuş. Le lăsăm la fiert circa 2-3 minute, că să rămână moi.
Când sunt gata şi feliile coapte , dar şi ouăle, le aşezăm pe cele din urmă, cu paleta cu care le scoatem din oală, peste pâinea proaspăt scoasă din cuptor. Iar pe farfuria pe care le aşezăm, pregătim frunzele de valeriana stropite cu lămâie şi ulei de măsline.
Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *