Ouă scoțiene (de Jamie Oliver)

Ingrediente:
2 ouă bătute uşor, 8 ouă fierte, 150g pesmet auriu, făină , piper, sare, 1 lingură muştar englezesc, 1 legătură pătrunjel tocat mărunt (fără cozi), 1 nucşoară, 800g carne tocată de pui, 1 legătură chives tocat, ulei.
Metodă de preparare:
Curăţă ouăle fierte şi pune carnea tocată într-un bol împreună cu ierburile aromatice tocate, nucşoară rasă, muştarul, sare şi piper.
Amestecă ingredinetele din bol cât se se omogenizeze şi formează 8 bile din carnea tocată.
Pregăteşte 3 farfurii: una cu făină, una cu ouăle bătute şi una cu pesmet.
Pudrează-ţi palmele cu făină, aplatizează una din bilele de carne, tăvăleşte un ou fiert prin făină, aşează-l în mijlocul cărnii şi apoi îmbracă-l în carnea tocată formând din nou o bilă. Repetă operaţiunea până când formezi 8 bile noi care ascund un ou la mijloc.
Tăvăleşte-le prin făină şi scutură făina în exces, înmoaie-le în ou bătut şi apoi tăvăleşte-le prin pesmet.
Încinge ulei din belşug într-o tigaie adâncă până când ajunge al 150C. Pune bilele de carne în uleiul încins. Prăjeşte-le timp de 4 minute, întorcându-le din când în când, până când devin aurii.
Scoate-le pe şerveţele de hârtie. Lasă-le să se răcorească pentru câteva minute şi serveşte-le cu cheddar, murături şi câteva cepe.
Poftă bună!
Sursa: www.jamieoliver.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *