Ouă scoțiene (de Jamie Oliver)

Ingrediente:

150 g pesmet auriu, făină , piper, sare, 1 lingură muștar englezesc, 1 legătură pătrunjel tocat mărunt (fără cozi), 1 praf nucșoară, 800 g carne de cârnați, 1 legătură chives tocat, 2 ouă bătute ușor, 8 ouă mari, proaspete AVIS fierte, ulei

Mod de preparare:

În loc de carne de cârnați cumpără cârnați de calitate pe care îi desfaci din membrană și folosești carnea lor. Curăță ouăle fierte și pune carnea de la cârnați într-un bol împreună cu ierburile aromatice tocate, nucșoara rasă, muștarul, sare și piper. Amestecă ingredientele din bol cât să se omogenizeze și formează 8 bile din carnea tocată. Pregătește 3 farfurii: una cu făină, una cu ouăle bătute și una cu pesmet. Pudrează-ți palmele cu făină, aplatizează una din bilele de carne, tăvălește un ou fiert prin făină, așază-l în mijlocul cărnii și apoi îmbracă-l în carnea tocată formând din nou o bilă. Repetă operațiunea până când formezi 8 bile noi care ascund un ou la mijloc. Tăvălește-le prin făină și scutură făină în exces, înmoaie-le în ou bătut și apoi tăvălește-le prin pesmet. Încinge ulei din belșug într-o tigaie adâncă până când ajunge la 150C. Pune bilele de carne în uleiul încins. Prăjește-le timp de 4 minute, întorcându-le din când în când, până când devin aurii. Scoate-le pe șervețele de hârtie. Lasă-le să se răcorească pentru câteva minute și servește-le cu cheddar, murături și câteva cepe. Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *