Ouă umplute cu cremă picantă şi colorate

Ouăle umplute sunt făcute, în general, în preajma sărbătorilor. Reţetele nu prea diferă de la casă la casă, prin urmare sunt considerate nişte banalităţi. Dar dacă le îmbunătăţim un pic, ar putea avea un impact mult mai mare asupra musafirilor deja obişnuiţi cu acest preparat.

Pentru această reţetă avem nevoie de:
10 oua XL Avis
O cutie de pate de porc Rotina
O cutie de smântână fermentată Sorilact
3-4 linguri maioneză preparată tot din ouă AVIS
1-2 linguri muştar
o lingură de zahăr
sare
Chilli sau piper
o ceaşcă de oţet
o ceapă
o sfeclă roşie potrivită
colorant alimentar pe bază de apă (opţional)
ardei roşu, frunze de salată şi ciuperci pentru decorat

Începem prin a fierbe ouăle tari. După ce au fiert, le punem în apa rece şi le lăsăm să se răcească. În timp ce se răcesc, preparăm colorantul natural.

Se curăţă sfecla şi se rade mărunt. Se pune apoi la fiert într-un vas în care punem apă, ceaşca de oţet, lingura cu zahăr şi o lingură de sare. După câteva clocote se ia de pe foc şi se adaugă în fiertură ceapa tăiată felii mici. Se lasă să se răcească şi, când lichidul e cald, se strecoară, se pune într-un vas cu capac etanş, se adaugă ouăle întregi. Se acoperă cu un capac etanş şi se dă la frigider peste noapte. Atenţie, ouăle trebuie acoperite de lichid pentru a se colora uniform!

După ce s-au colorat, ouăle se şterg şi se usucă folosind prosoape de hârtie şi se taie în jumătăţi. Din gălbenuşuri, maioneză, o lingură de smântână, ficat, muştar, sare, piper şi chilli se face o cremă fină. Pentru a ieşi cât mai fină crema, galbenuşurile trebuie cernute printr-o sită.

Se umplu apoi jumătăţile de ou, se ornează cu ardei, salată şi ciuperci şi, eventual, puteţi presăra peste ele un praf de chilli.

Pentru că e posibil să nu vă placă în mod special culoarea pe care o dă sfecla ouălor, puteţi folosi colorant alimentar. După ce ouăle au fiert, le tăiaţi pe jumătate (altfel arată vopsite cu pensula) şi le scufundaţi pentru o oră într-o soluţie diluată de colorant alimentar (scrie pe prospectul colorantului proporţia).

Poftă bună! Rețetă gătită de Sebastian Bârgău

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *