Paella valenciana

O călătorie până în Spania poate dura mai puţin de o oră şi jumătate. După ce veţi petrece acst timp în bucătărie vă veţi simţi ca în cel mai de lux restaurant din Valencia.

Pentru asta nu avem nevoie decât de pui (AVIS neinjectat) şi ardei capia (1 buc.), ţelină (1/2 dintr-o ţelină mare), ceapă (2 buc.), ulei pentru prăjit, şofran, orez scotti riso cu bob mare (1 măsura -1 cană), mix de legume mexicane (400 gr).

MOD DE PREPARARE

Am tocat legumele, ceapa, ţelina şi ardeiul capia, am adăugat ulei de prăjit în paellera (vezi galerie foto), după ce s-a încins puţin am adăugat legumele tocate. După aceea am adăugat orezul şi am amestecat puţin să nu se prindă. Am presărat şofranul, după care am adăugat  2 măsuri de apă (aceeaşi măsura ca şi pentru orez). Am băgat paellera la cuptor pentru 45 de minute, în acest timp am mai adăugat 2 măsuri de apă. Puiul (AVIS neinjectat)va fost fiert separat, după aceea l-am curăţat de pieliţă şi l-am tăiat în bucăţele. Bucăţelele de pui şi legumele mexicane le-am adăugat la sfarşit şi am mai lăsat 15 minute.

POFTĂ BUNĂ!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *