Paste cu sos de ciuperci

Aspectul acestui fel de mancare nu-ti provoaca o pofta de mancare extraordinara dar, daca il gusti, s-ar putea sa ceri si a treia portie…

Ingredientele de care aveti nevoie sunt:

– 1Kg ciuperci (eu am avut 100gr de ciuperci uscate si 600gr de ciuperci congelate, diverse sortimente)
– doua oua XL Avis 3000
– patru fire de ceapa verde
– doua fire de usturoi verde (sau un catel de usturoi)
– 150 gr smantana
– 100ml apa rece
– sare, piper, nucsoara
– paste

In cazul in care folositi ciuperci uscate, puneti-le la hidratat in apa calduta. Intre timp, taiati ceapa si usturoiul si caliti-le intr-o lingura de ulei la foc mic.

Puneti ciupercile taiate bucati peste ceapa si ustoroi, apoi turnati doua pahare cu apa peste ingrediente. Daca ati folosit ciuperci uscate, in loc de apa de la robinet puneti apa in care s-au hidratat ciupercile.

Lasati sa dea in clocot si apoi, intr-un blender, puneti cam o treime din continutul oalei si mixati pe viteza mare. Apoi turnati peste pasta rezultanta smantana, 100ml de apa rece si cele doua galbenusuri si mixati din nou.

Turnati sosul din blender inapoi in oala si lasati sa fiarba 10-15 minute. Dupa ce a fiert sosul, condimentati cu sare si piper si stingeti focul.

Radeti putina nucsoara in sos, adaugati o mana de ceapa verde, usturoi verde si patrunjel tocat in amestec, dupa care acoperiti cu un capac. Sosul acesta se serveste alaturi de paste.

Pofta bună! Rețetă pregatită de Sebastian Bârgău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *