Pateuri cu pui si ficatei

Dacă vine weekendul vă propunem o reţetă care să meargă bine atât lână un pahar de vin cât şi lângă o halbă de bere. Pateurile sunt uşor de realizat, doar dintr-un aluat de foietaj şi o umplutură cu ce avem prin frigider dar neapărat pui şi ficăţei AVIS .

 

Ingrediente :

  • 800 g aluat de foietaj
  • 1 gălbenus pentru uns
  • vegeta

 

Umplutură:

  • 6-7 ficăţei de pui
  • 150 g carne măcinată de pui AVIS
  • 1 ceapă
  • 2 ouă fierte tot AVIS ca să se asorteze cu puiul si ficăţeii
  • 1 ou crud
  • 3-4 fire ceapă verde
  • 1-2 linguri de pesmet
  • mărar verde tocat
  • sare
  • piper

 

Modul de preparare:
Se taie ceapa mărunt şi se căleşte în ulei. Se adaugă carne tocată şi se condimentează. O lăsăm pe foc, până scade zeama pe care o lasă carnea. Când carnea este făcută şi sosul scăzut, se opreşte focul. Separat se prăjesc ficăţeii, apoi se taie în cuburi. Se fierb două ouă care apoi se taie în cubuleţe. Ceapa verde se toacă mărunt împreună cu mărarul. Toate se amestecă intr-un bol la care se adaugă un ou bătut, o lingură de pesmet (care să absoarbă umezeala) şi se condimentează după gust.
Aluatul de foietaj se întinde şi se taie forme rotunde. În mijloc se pune cu linguriţa din umplutură şi se unge împrejur cu apă. Se aşează altă formă rotundă deasupra, se apasă bine cu degetul de jur împrejur. Se repetă până ternimăm aluatul şi umplutura şi se aşează pateurile în tava de cuptor pe hârtie de copt. Se cresteaza şi se ung cu gălbenuş de ou diluat cu o lingură de apă. Marginea nu se unge cu ou, deoarece nu mai creşte bine la cuptor.
Se dau la cuptorul preîncalzit la 200 °C, apoi dupa 5-6 minute se coboră temperatura la 180°C.

Pofta buna!

(sursa: culoriledinfarfurie.ro)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *