Penne cu piept de pui, ciuperci și sos alb la cuptor

Pastele sunt preferatele mele pentru ca sunt usor si rapid de facut, iar combinatiile pe care le poti face cu ele sunt aproape infinite. Reteta de azi este una apreciata foarte mult si de prieteni, si de familie.

Ingredientele de care aveti nevoie sunt:

– Un piept de pui Avis
– o ceapa rosie
– 250gr de paste (penne/fussili)
– 200ml smantana pentru gatit
– busuioc, cimbru, oregano, sare, piper
– 200gr ciuperci
– 100gr cascaval

Pieptul de pui se taie cubulete si se se rumenesc intr-o tigaie in care ati incins cateva linguri de ulei de masline. Dupa ce s-au rumenit, adaugati ceapa taiata marunt si ciupercile. Amestecati pana cand se inmoaie ciupercile. Intre timp, fierbeti pastele respectand instructiunile de pe ambalaj.

Adaugati apoi smantana si amestecati pana cand scade putin. Nu trebuie sa scada foarte mult, luati de pe foc cand clocoteste. Adaugati condimentele. Amestecati apoi pastele si amestecati toata compozitia.

Turnati amestecul intr-o tava termorezistenta si radeti cascavalul deasupra compozitiei. Dati la cuptor pana cand se topeste si se rumeneste cascavalul de deasupra. Se serveste cald.

Pofta bună! Rețetă pregatită de Sebastian Bârgău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *