Piept de pui cu ciuperci shiitake

Ciupercile shiitake sunt originare in Japonia, China si Coreea, iar la noi se gasesc mai mult sub forma uscata, deshidratata. Prin urmare, inainte de a fi gatite, trebuie rehidratate 30-60 de minute in apa calduta. Sunt carnoase dar fragede si au un gust si un miros discret de caramel.

Ingredientele de care aveti nevoie sunt:
– Un piept de pui Avis 3000
– Un ardei gras rosu
– 10 ciuperci shiitake proaspete
– Doua fire ceapa verde
– Doi catei usturoi
– Trei linguri ulei vegetal
– Trei linguri sos de soia
– O lingurita vin de orez
– O lingurita zahar
– Un varf de lingurita sare
– Doua lingurite amidon

Pieptul de pui se taie fasii si se aseaza intr-un castron. Peste el se pune o lingura de sos de soia, vinul de orez, o lingurita de amidon si un praf de sare. Se amesteca bine si se lasa la marinat 20-30 de minute.

Cat se marineaza puiul tocam legumele. Ardeiul gras se taie  fasii subtiri, ciupercile shiitake se taie felii, ceapa rondele, usturoiul se toaca marunt.

Intr-o tigaie incingeti uleiul si prajiti fasiile de pui pana se rumenesc si capata o culoare aurie. Dupa ce ati terminat cu puiul, il scoateti din tigaie si-l lasati sa se odihneasca intr-un castron acoperit cu folie de aluminiu.

Intr-o lingura de ulei caliti doua minute ceapa verde, ardeiul gras si usturoiul si apoi turnati ciupercile shiitake si caliti totul impreuna inca un minut, dupa care adaugati si fasiile de pui.

Amestecati bine si, peste toate ingredientele turnati sosul de soia. In doua linguri de apa rece dizolvati o lingurita de amidon si turnati si amestecul acesta in tigaie peste ingrediente. Amestecati cateva secunde pana se ingroasa sosul, apoi puteti servi.

Pofta bună! Rețetă pregatită de Sebastian Bârgău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *