Piept de pui cu conopidă gratinată şi sos Gorgonzola

Pentru prina zi a weekendului vă propunem o reţetă savuroasă şi sofisticată. Pieptul de pui cu conopidă gratinată şi sos Gorgonzola vă va scoate din banalitatea meselor de peste săptămână făcând din ziua de sâmbătă o sărbătoare.

Pentru acest preparat avem nevoie de un piept de pui AVIS şi

  • * 100 ml supă de pui
  • * 50 ml vin alb
  • * 2-3 căţei de usturoi
  • * 1 frunză de dafin
  • * busuioc
  • * cimbru
  • * boia de ardei
  • * sare    
  • * piper
  • * 50 g unt        
  • * ulei de măsline

Pentru Gratin vom avea nevoie în afară de o conopidă potrivită ca mărime de:

  • * 2 ouă AVIS să se asorteze cu pieptul de pui
  • * 100 g smântână
  • * vegetaâ
  • *  piper
  • * unt
  • * pesmet

Ne mai rămâne de făcut sosul Gorgonzola pentru care avem nevoie de:

  • * 50 ml smântână de gătit
  • * sos de friptură cu vin
  • * 120 g brânză gorgonzola
  • * piper
  • * sare

Mod de preparare:
Avem nevoie de un piept de pui AVIS care se spală, se codimentează cu sare, piper, boia dulce şi se pregăteşte într-o tavă pentru cuptor. Se adaugă puţină apă şi ulei de măsline. Tava se acoperă cu o folie de aluminiu şi se dă la cuptor 20 de minute. Apoi se scoate folia, se adaugă 2-3 căţei de usturoi, foaia de dafin, busuiocul, cimbrul şi se completează cu puţină supă de pui şi vinul alb. Se dă din nou la cuptor să se rumenească pieptul de pui. Se mai unge din când în când cu sosul propriu.

Pentru gratinul de conopidă se curăţă conopida şi se desface în bucheţele, apoi se pune la fiert în apă cu sare pentru 15 minute. Un vas de yena, se dă cu unt şi se presară cu pesmet. Se aşează bucăţile de conopidă şi se toarnă deasupra un amestec din 2 ouă şi smântână. Se condimentează cu vegeta, piper. Se dă vasul la cuptor până capătă o culoare aurie.

Când friptura este gata, se scoate pieptul de pui separat, iar sosul rămas se strecoară. Se pune apoi sosul pe foc într-o tigaie, se mai adaugă puţin unt ( daca trebuie) şi smântână. Când incepe să fiarbă smântâna, se da focul la mic şi se adaugă gorgonzola tăiată cubuleţe. Se amestecă continuu în sos până branza e complet topită. Se lasă la fiert incă un minut să se îngroaşe puţin sosul. Se serveşte pieptul de pui alături de buchetele de conopidă gratinată şi cu sosul gorgonzola deasupra. 

Poftă bună!

(sursa: culoriledinfarfurie.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *