Piept de pui cu parmezan și bacon

Ingrediente: 

unt, ulei de măsline, ulei vegetal, miere, smântână dulce de gătit, sare,  oțet balsamic , piper boabe, zucchini,  ridiche albă , cimbru proaspăt, bacon, parmezan, piept de pui dezosat proaspăt AVIS, usturoi, prune

 

Mod de preparare:

Pieptul de pui se tamponează cu un șervețel de hârtie și se așază între două folii de plastic alimentar. Cu ciocanul de carne se bate pieptul pentru a uniformiza grosimea acestuia. Se asezonează una din părți cu sare și piper. Se rade generos parmezan peste partea de piept de pui asezonată. Se acoperă cu felii subțiri de bacon. Se așază într-o tigaie încinsă cu ulei de măsline cu partea cu bacon în jos. Partea de deasupra se asezonează cu sare și piper. Când puiul își schimbă culoarea în alb până la jumătate, se întoarce în tigaie și se prăjește până se pătrunde uniform. Se așază pe un fund de lemn și se lasă să se odihnească 5 minute. Se taie transversal pentru a se obține două felii cu lățime de aprox. 3-4 cm. Se montează în farfurie peste tartarul de legume, o felie cu partea cu bacon în sus și cealaltă cu fața opusă. Pentru tartarul de ridiche, prune și zucchini: se taie ridichea cubulețe. Se pune la fiert în apa fierbinte cu sare, oțet și o lingură de miere. Prunele se taie cubulețe de aceeași mărime. Zucchini se taie pe lungime, se curăță de miez și semințe. Se taie în cubulețe. Se trage la tigaie cu unt și un cățel de usturoi mărunțit până se înmoaie. Se adaugă ridichea fiartă și prunele. Se asezonează cu sare, piper și miere după gust. Se montează în farfurie în formă de cub (paralelipiped). Pentru sos: se amestecă o ceașcă de smântână dulce cu o linguriță de ulei de măsline, o linguriță de miere și o jumătate de linguriță de oțet de vin. Se asezonează cu sare și piper alb după gust. Se pun două linguri de sos în farfurie, lângă garnitură. Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *