Piept de pui cu sos de cascaval afumat si piure de praz

Aceasta reteta, chiar daca suna complicat, este foarte usor de realizat daca aveti ajutoare pentru ca toate cele trei componente ale ei trebuie facute in acelasi timp pentru a putea fi servite calde.

Ingredientele de care aveti nevoie sunt:

– Un piept de pui Avis3000 dezosat (400-500gr)
– ulei
– sare, piper, chilli
– 200ml smantana dulce pentru gatit
– 60-80gr cascaval afumat
– 4-5 linguri de lapte
– trei fire de ceapa verde
– 500gr cartofi
– 2-3 fire de praz
– o lingura mare de unt
– lapte fierbinte pentru piure

Taiati pieptul de pui in doua, presati carnea cu sare, putin mai multa decat ati fi pus in mod normal, si lasati la temperatura camerei timp de o ora. Apoi puneti pe carne piper si fulgi de chilli.

Incingeti o lingura de ulei intr-o tigaie si asezati pieptul cu partea frontala (pe care era pielea) in jos. Prajiti timp de un minut, pana se rumeneste usor. Apoi intoarceti si mai prajiti un minut si cealalta parte. Dupa aceasta mutati tigaia in cuptorul incins la 200 de grade si lasati sa se coaca in jur de 10 minute.

Intre timp se infierbanta smantana (nu trebuie sa fiarba). Se adauga cascavalul ras si se amesteca pe foc mic pana cand s-a topit. Condimentati cu sare si piper.

Cartofii se fierb in apa cu sare si se piseaza. Prazul il taiati rondele, dar doar partea alba si cea verde deschis. Il sotati in unt pana se inmoaie si apoi turnati apa cat sa-l acopere si lasati sa fiarba cu capac 5 minute. Scurgeti lichidul si mixati la robot prazul fiert pana devine o pasta cat mai fina. Adaugati pasta fierbinte peste piureul de cartofi, adaugati untul si laptele fierbinte si amestecati pana obtineti un piure cremos.

Aceasta combinatie se serveste calda, montata pe o farfurie in felul urmator: piureul in centru, pieptul de pui peste el si sosul de cascaval in jur.

Pofta bună! Rețetă pregatită de Sebastian Bârgău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *