Piept de pui cu sos de muștar

Ingrediente: 

2 linguri muștar Dijon, 1 linguriță cimbru proaspăt tocat mărunt, 120 gr. smântână, 60 ml stock de pui, 1 cățel de  usturoi tocat mărunt, 2 linguri ulei de măsline,  afine, sare, piper proaspăt măcinat, 3-4 bucăți de piept de  pui fără os (AVIS 3000), 1/2 linguriță salvie uscată

 

Mod de preparare:

Încălzește uleiul de măsline într-o tigaie mare, la foc mediu-mare. Asezonează ambele părți ale pieptului de pui (AVIS 3000) cu sare și piper. Pune pieptul de pui în uleiul încins și gătește-l  5-6 minute pe fiecare parte. Transferă-l pe un platou și acoperă-l cu o folie că să se mențină cald. Adaugă usturoi în restul de ulei din tigaie și sotează-l 10 secunde. Adaugă aici stock-ul de pui, smântâna, muștarul, cimbrul și salvia și gătește-le amestecând constant 1-2 minute, până se îngroașă sosul.

Servește puiul cu acest sos deasupra și cu o altă garnitură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *