Piept de pui in crusta de orez

Aceasta reteta nu face parte dintre cele mai sanatoase preparate dar e foarte gustoasa. Cu totii stim ca prajeala nu e sanatoasa, la fel ca fast-food-ul, dar KFC si McDonald's nu duc lipsa de clienti pentru ca gustul e mult mai bun. Ei bine, acum puteti face echivalentul "Crispy strips" acasa, atat ca nu aveti nevoie de chimicale sau prafuri necunoscute.

Ingredientele de care aveti nevoie sunt:

– Un piept de pui Avis proaspat, dezosat
– Doua oua XL Avis
– Amidon din porumb
– O lamaie mare
– Sare
– O cana mare de orez (de preferat basmati)
– O lingura de zahar
– Doua lingurite de ulei de masline
– Ulei pentru gatit

Se fierbe orezul cu sare, conform indicatiilor de pe ambalaj, dar cu putin mai multa apa. Cand s-a fiert, opriti focul chiar daca a mai ramas putina apa. Lasati-l sa se raceasca si adaugati ouale si coaja rasa de lamaie. Amestecati bine si apoi, cu un blender de mana, pasati toata compozitia.

Pieptul de pui il taiati bucati, il dati prin amidon si apoi prin amestecul de orez. Bucatile se prajesc apoi in baie de ulei pana devin aurii si crusta este crocanta. Scoateti bucatile de pui din ulei intr-un castron tapetat cu servetele de hartie pentru a absorbi uleiul si lasati-le de o parte.

Intre timp faceti sosul. Zeama de la lamaie o amestecati cu putina apa si o puneti la fiert. Cand incepe sa fiarba, adaugati zaharul si amestecati pana se topeste. Apoi adaugati o lingurita de amidon (dizolvata in prealabil in putina apa rece) si amestecati pana scade sosul si devine o solutie vascoasa. Luati de pe foc si adaugati doua lingurite de ulei de masline. Amestecati pana cand totul se transforma intr-o emulsie.

Bucatile de pui se servesc ca atare, stropite cu sosul de lamaie sau cu diverse garnituri. Am preferat cartofii prajiti peste care am pus un amestec de sare, boia, cimbru, piper si busuioc.

Pofta bună! Rețetă pregatită de Sebastian Bârgău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *