Piept de pui Kiev

Pieptul de pui Kiev este o reteta destul de migaloasa dar rezultatul este spectaculos daca urmariti si respectati pasii. Chiar daca, dupa nume, pare o reteta ucraineana, pieptul de pui Kiev a fost gatit prima data la Moscova. Punctul sau forte este combinatia de texturi: crusta crocanta, carnea frageda de pui si umplutura de unt cu usturoi si aromata cu ierburi.

Ingredientele de care aveti nevoie sunt:

– doua bucati de piept de pui dezosat Avis
– 100 gr de unt
– trei catei de usturoi
– ierburi aromate (patrunjel, cimbru, busuioc)
– coaja rasa de la o limeta si cativa stropi de zeama
– sare
– piper
– 2 oua Avis mari
– faina
– pesmet
– ulei pentru prajit

Piepturile de pui se taie in doua si apoi fiecare bucata se taie in doua pe lungime, obtinand astfel opt bucati de carne. Fiecare bucata de carne se bate usor cu ciocanul, invelita fiind in folie alimentara pentru a nu se rupe. Dupa ce le-ati batut, presarati-le cu sare si piper si lasati-le sa isi traga aromele.

Intre timp pregatiti umplutura. Untul se amesteca impreuna cu usturoiul pisat, coaja de limeta si cu ierburile aromate iar la final puneti si zeama de lamaie. Dupa ce s-au incorporat toate ingredientele incepeti sa umpleti bucatile de pui.

Puneti cate o lingurita din amestec pe fiecare bucata de pui si rulati-o, avand grija sa nu lasati gauri prin care se poate scurge. Dupa ce le-ati rulat, prindeti-le cu scobitori pentru a nu se desface.

Cand bucatile de pui sunt pregatite, treceti-le, bucata cu bucata, prin ouale batute, apoi prin faina, apoi iar prin ou, apoi prin pesmet, apoi iar prin ou si iar prin pesmet. Acest lucru trebuie facut pentru a avea o crusta groasa si crocanta. Dupa ce ati terminat, prajiti-le in ulei pana cand capata o culoare aurie uniforma.

Se serveste cu garnitura la alegere (piure de cartofi, orez). Eu am preferat o garnitura de orez cu ardei gras.

Pofta bună! Rețetă pregatită de Sebastian Bârgău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *