Plăcintă cu pui

Ingrediente:

1/4 linguriță piper, 1 linguriță sare, 400g piept de pui (AVIS 3000) gătit, tăiat în bucățele, 4 cepe verzi tocate, 300g mix de legume congelate , 3 linguri făină , 240ml smântână de gătit, 240 ml supă concentrată de pui, 1 foaie aluat foietaj, 1 ou bătut

 

Mod de preparare:

Încinge cuptorul la 220C. Amestecă într-o tigaie smântâna, supa concentrată și făină. Lasă să dea în clocot, dă focul mai mic și lasă să fiarbă timp de 4 minute, amestecând constant până când se îngroașă. Adaugă bucățile de pui (AVIS 3000), legumele decongelate și scurse, ceapa verde, sare și piper. Acoperă și ține la cald. Unge 4-6 vase de copt mici, din ceramică. Întinde aluatul de foietaj și decupează din el 4-6 discuri care să acopere vasele. Umple vasele din ceramică cu amestecul de pui și legume. Acoperă pe fiecare în parte cu un disc de aluat apăsând peste margini să se lipească. Crestează în mijloc și unge cu un ou bătut. Coace timp de 12-15 minute până când se rumenește. Lasă plăcintele să stea 5 minute înainte de servire. Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *