Portofel din piept de pui pe pat de risotto

Pentru duminică ne-am gîndit la o reţetă  de sărbătoare dar care să nu vă ţină prea mult în bucătărie. Portofelelul din piept de pui, chiar dacă nu conţine bancnote vă va aduce totuşi în farfurie o bogăţie de gusturi şi arome de sărbătoare.

Pentru prepararea portofelelor avem nevoie de piept de pui (AVIS) – 1/2 piept de persoană

  • 1 morcov  
  • 1 castravete
  • caşcaval feliat
  • muştar
  • salvie  
  • sare
  • piper

Mod de preparare:
Pieptul de pui se desface de pe os, sau daca este dezosat, se desprind cei doi lobi. Se acoperă cu o folie de plastic şi se bate foarte putin. Apoi cu un cuţit se crestează la mijloc fară sa se taie în două.
Se unge cu mustar, apoi se aşează pe rând morcovul tăiat lamele fine, castravetele julien, feliile de caşcaval şi salvia, verde sau uscată, de care aveţi.
Se închide ca un portofel şi se prinde în scobitori. Se da o crustă într-o tavă cu puţin ulei încins, apoi se dă la cuptor. Recomandăm să folosiţi pungile de friptură în care capată o culoare frumoasă. Se ţine la cuptor între 50 – 60 minute în funcţie de puterea acestuia. Se serveşte cu risotto. O reţetă de risotto aveti aici!

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *