Pui „Butterfly”

Preparatul care da un nou inteles expresiei "fluturi in stomac" (butterfly = fluture), deliciosul pui "Butterfly" se pregateste usor si are un timp de preparare de aproximativ o ora. Pentru a-l gati, aveti nevoie de un gratar si de doua caramizi invelite in folie de aluminiu.

Pentru aceasta reteta aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

Un pui AVIS3000 de aproximativ 1 kg
Doua linguri de ulei
Sare 
Piper

Asa cum am spus, ca sa preparati puiul butterfly aveti nevoie de un gratar. Puiul se curata si apoi se taie cu o foarfeca de bucatarie, conform instructiunilor din materialul video. 

Puneti puiul desfacut cu partea cu pielea in sus, presandu-l cu ajutorul palmelor, astfel incat pieptul sa se aplatizeze cat mai mult. Ungeti-l cu ulei si apoi condimentati-l. Daca preferati sa fie mai condimentat, puteti folosi si alte mirodenii in afara de sare si piper.

Puneti puiul pe gratar, cu partea cu pielea in sus, si asezati cele doua caramizi deasupra lui. aseaza caramizile deasupra, Daca gratarul este prevazut cu capac, puneti-l peste pui si lasati-l sa se gateasca timp de aproximativ o jumatate de ora, pana cand pielea devine aurie si crocanta. 

Intoarceti-l, asezati din nou caramizile deasupra si lasati-l inca o jumatate de ora, pana cand carnea este patrunsa. Puteti verifica daca s-a facut cu o furculita: daca aceasta intra usor in carne, inseamna ca e gata.

Pofta bună! Rețetă pregatită de Sebastian Bârgău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *