Pui crocant la cuptor

Spre deosebire de puiul pe sticla la cuptor, reteta de pui crocant nu foloseste apa, prin urmare se face pe grill, nu in aburi.

Ingredientele de care aveti nevoie sunt:

– Un pui Avis mare
– 2-3 linguri ulei de masline
– 2-3 linguri vin alb demisec
– Trei catei de usturoi
– O lingurita de rozmarin
– O lingurita de frunze salvie
– 2-3 ardei uscati picanti
– Doua lingurite boia dulce
– sare grunjoasa
– 4-5 boabe piper

Puiul se spala si se curata de resturile de pene, dupa care se usuca folosind prosoape de hartie de bucatarie. Uleiul, vinul, usturoiul pisat, rozmarinul, salvia, ardeii, boiaua, piperul si sarea se amesteca in mixer pana cand totul se transforma intr-o pasta. Cu aceasta pasta se unge puiului si pe dinauntru, si pe dinafara, si pe sub pielea de pe piept.

Dupa ce este uns complet, se pune intr-un vas, se acopera cu folie alimentara si se lasa la frigider cel putin o ora. Dupa ce aromele au intrat in carne, puiul se pune cu pieptul in jos pe gratarul cuptorului preincalzit la 180 de grade, iar sub el se pune o tava cu apa, pentru a colecta grasimea care curge.

Se coace 20 de minute in aceasta pozitie, dupa care il intoarceti si-l mai lasati 40-45 de minute pana cand pielea devine crocanta. Din cand in cand, puiul mai trebuie uns cu lichidul din tava pentru a nu fi prea uscat. Pentru a va da seama daca puiul este facut, il verificati intepandu-l cu o scobitoare. Daca lichidul care iese din el este transparent, atunci puiul este facut. Se serveste cu o garnitura de cartofi fierti, razuiti si apoi prajiti peste care ati pus cascaval ras.

Pofta bună! Rețetă pregatită de Sebastian Bârgău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *