Pui cu broccoli și lămâie

Ingrediente:

2 linguri zeamă de lămâie, 350 ml supă de pui, 2 bucăți piept de pui (AVIS 3000) fără piele, 3 linguri făină , 350 grame broccoli , 200 grame ciuperci.

 

Metodă de preparare:

Într-o tigaie neaderentă căleşte pieptul de pui (AVIS 3000) tăiat fâşi şi ciupercile feliate subţire într-o lingură de ulei. Ai grijă să le întorci la fiecare 2 minute de pe o parte pe alta până când se rumenesc.

Adaugă broccoli şi 250 ml supă de pui şi lasă să dea în clocot la foc mediu, apoi redu flacăra şi acoperă cu un capac. Lasă să fiarbă la foc mic timp de 5-7 minute până când broccoli şi puiul sunt fierte. Opreşte focul.

Amestecă bine 100 ml de supă de pui, zeamă de lămâie şi făină şi pune într-o tigaie pe foc mic. Lasă amestecul să fiarbă până când începe să se îngroaşe şi să capete consistenţa unei smântâni. Condimentează cu sare şi piper şi 2-3 căţei de ustuori.

Toarnă sosul peste pui şi broccoli şi lasă-le pe foc încă 1-2 minute.

Serveşte puiul cu broccoli cu tăieţei de orez, orez sau cuşcuş.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *