Pui cu cartofi in sos de lamaie si oregano

Chiar daca majoritatea dietelor au ca regula sfanta sa nu amestecam niciodata proteinele intre ele, respectiv proteina animala (carnea) cu proteinele bogate in amidon (legumele, inclusiv cartofii), trebuie sa recunoastem ca din cand in cand simtim nevoia sa ne satisfacem placerea vinovata de a combina carnea cu cartofii. Si ca sa impacam si capra, si varza, in locul carnii rosii, grase, mai bine alegem carnea de pui, care este mult mai slaba si deci mai sanatoasa. 
Carnea de pui servita cu cartofi in sos de lamaie si oregano este foarte potrivita sezonului cald, lamaia dandu-i un gust racoritor, deloc "greu".

Ingredientele de care aveti nevoie sunt:
500 g carne de pui AVIS3000
500 g cartofi
O lamaie
Doi catei mari de usturoi
O lingurita rasa de oregano uscat
30 ml ulei de masline extravirgin
Doua linguri de ulei de floarea soarelui
Sare
Piper negru

Condimentati carnea cu sare si piper. Curatati cartofii si taiati-i in 4 sau 6 bucati, in functie de cat sunt de mari. Puneti cele doua linguri de ulei in tigaie, la incins, si rumeniti carnea pe ambele parti, aproximativ cinci minute pe fiecare parte. 

Scurgeti grasimea din tigaie, astfel incat sa ramana doar aproximativ o lingura. Trageti tigaia de pe foc, adaugati usturoiul strivit si amestecati timp de un minut, avand grija sa ajunga usturoiul si pe carne.

Tot continutul tigaii se rastoarna apoi intr-o tava potrivita ca marime. Turnati in tava uleiul de masline, sucul de la lamaie si 150 ml de apa.

Asezati cartofii in jurul bucatilor de carne, presarati apoi putin oregano si pe carne. Acoperiti tava cu folie de aluminiu si dati-o la cuptor, la 200 de grade C, timp de o jumatate de ora.

Scoateti folia de aluminiu si mai lasati tava la cuptor pentru inca 20 minute. Verificati cu o furculita daca s-au facut cartofii. Daca sunt suficient de moi incat furculita sa intre in ei usor, mancarea este gata.

Pofta bună! Rețetă pregatită de Sebastian Bârgău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *