Pui cu glazură de miere

Ingrediente:

piper, sare, 1 ardei gras galben, 1 ardei gras roșu, 1 zucchini, 2 bucăți sparanghel, 75 g zahăr, 75 g șofran, 1 g șofran, 150 g iaurt gras, 100 ml ulei, 200 g făină , usturoi, suc de la 1 lime, 2 bucăți anason stelat, 1 baton scorțișoară , 200 g piept de pui proaspăt AVIS, 1-2 prune , 100 g bacon, 50 ml miere, 1 ridiche albă

Mod de preparare:

Marinăm puiul cu unt, sare, piper și miere, lăsăm 15 min. în frigider. Punem o tigaie pe foc cu unt sau ulei de măsline, adăugăm 1 baton de scorțișoară, steluța de anason. Punem 3 căței de ustoroi. Punem pieptul în tigaie 2 min și apoi pe cealaltă parte alte 2 min, după care se pune în cuptor 4 min la 180 de grade. Într-un bol se răzuie ridichea albă, se adaugă făină, sare, un pic de ulei și apa. Facem un aluat moale. Apoi, din aluat formăm o lipie rotundă pe care o prăjim în tigaie cu puțin ulei. Sparanghelul se curață și se pune în apa caldă 2-3 min, apoi imediat se pune în apa rece sau apa cu gheață. Apoi îl prăjim în tigaie de grătar 2 min cu puțin ulei de măsline. Tăiem zucchini, ardei gras roșu și galben în cubulețe mici, tăiem baconul în cubulețe. Punem în tigaie un pic de ulei, adăugăm toate legumele și prăjim 2 min. Apoi punem bacon. Prăjim 2-3 min, punem zeamă de lămâie și un pic miere, sare/piper după gust. Punem într-un bol iaurt gras, șofran, batem iaurtul amestecând cu un pic de zahăr. Punem într-un pahar prune tăiate și adăugăm iaurt peste. Lăsăm în frigider până când se răcește bine. Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *