PUI CU GLAZURĂ DE MUȘTAR ȘI MIERE

 INGREDIENTE

1 praf sare și piper, după gust

1 lingură ulei de măsline

1 lingură muștar cu boabe

2 linguri miere de albine

1/4 ceașcă sos de soia

6 bucăți ciocănele de pui sau pulpe

1/2 linguriță fulgi de chilli

 

 Mod de preparare:

Încinge cuptorul la 180 de grade, foc mediu.

Amestecă într-un castron mic sosul de soia, fulgii de ardei iute, mierea, muștarul, uleiul de măsline, sarea și piperul și freacă energic, pană se emulsifică grăsimile.

Pune copanele de pui într-un vas de yena sau tavă de copt carne și toarnă sosul de soia cu miere și muștar deasupra. Poți unge bine pulpele de pui cu sosul din tavă, că să te asiguri că au un strat gros peste carne.

Dă la cuptor circa o oră, sau până ce carnea de pe ciocănelele de pui s-a copt bine.

Servește puiul cu glazură de muștar și miere alături de o garnitură de orez fiert, legume trase la tigaie sau pe grătar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *