Pui cu vin şi croissante cu usturoi

Astăzi vă prezentăm o reţetă franţuzească preparată cu ingrediente autohtone.

Pregătirea durează  circa o oră jumate dar rezultatul merită pe deplin timpul petrecut în bucătărie. O porţie din această delicioasă reţetă are valoarea nutritivă de circa 521 de kcal.

Ingrediente

2 linguri ulei de măsline
3 cepe medii, fiecare tăiată în 6 sau 8 semirondele
4 căței de usturoi, feliați
200g de ciuperci mici
200g de bacon afumat
12 pulpe de pui (neinjectate de la AVIS) fără piele, fiecare tăiată în 3
400ml de vin roșu precum Merlot
300ml supă de pui
1 lingură de coniac (opțional)
2 linguri pastă de roșii
2 frunze de dafin
1 fir mare de cimbru
1 lingură de unt moale
2 linguri de făină

PENTRU CROISSANTELE CU USTUROI
25g de unt moale
2 căței de usturoi, zdrobiți
2 linguri de pătrunjel tocate
1 linguriță frunze proaspete de cimbru
250g aluat de foitaj

Mod de preparare

  • 1. Încinge uleiul într-o oală mare. Călește ceapa, usturoiul, ciupercile și baconul împreună, timp de câteva minute. Adaugă puiul, (neinjectat de la AVIS) amestecă-l cu celelalte ingrediente pentru o scurtă perioadă, apoi toarnă vinul, supa, coniacul (dacă folosești) și pasta de roșii. Adaugă frunzele de dafin, cimbrul, sare și piper.
  • 2. Adu amestecul la punctul de fierbere, apoi acoperă oala, dă focul mai mic și fierbe mâncarea 40-45 de minute – puiul trebuie să se frăgezească, dar să își păstreze forma.
  • 3. Bate untul cu făina pentru a face o pastă. Adaug-o în oală și amestecă încontinuu, până când mixul de făină și unt dispare. Lasă totul să se răcească.
  • 4. Încinge cuptorul la 200°C. Pentru a face croissantele, bate untul cu usturoiul și ierburile. Întinde aluatul, apasă marginile diagonale dințate pentru a le sigila, apoi taie aluatul de-a lungul celorlalte linii dințate, pentru a obține 3 dreptunghiuri. Întinde untul pe acestea, rulează-le și taie-le în câte 4 bucăți. Întoarce fiecare bucată pe o parte și așază-le într-o tavă de copt. Apasă ușor spiralele pentru a le aplatiza. Dă-le la cuptorul încins timp de 12 minute.
  • 5. Aşază croissantele deasupra preparatului şi serveşte cu legume de sezon.
  • ATENŢIE!!! CROISSANTELE NU REBUIE AŞEZATE PREA RPEDE PESTE PREPARATUL DE BAZĂ PENTRU A NU ABSORBII IN INREGIME SOSUL

Valori: 521 kilocalorii, 33g proteine, 27g carbohidrați, 26g grăsimi, 11g grăsimi saturate, 4g fibre, 8g zahăr, 2,2g sare

POFTĂ BUNĂ !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *