Pui dulce-acrisor cu ciuperci urechi de lemn

Daca v-ati saturat de clasicele combinatii de carne cu cartofi, va propun o reteta cu gust interesant, dulce-acrisor (asa cum ii spune si numele, de altfel), o reteta chinezeasca usor de preparat, cu care va puteti surprinde oaspetii.

Pentru aceasta reteta aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
O jumatate kg de piept sau pulpe de pui AVIS3000, fara os
Ciuperci urechi de lemn
Un ardei gras
O ceapa mare
Doua linguri rase de amidon de porumb
Trei linguri de otet
Patru linguri de zahar
Patru linguri de ketchup
Patru linguri de sos de soia
Un ou AVIS
O jumatate de lingurita de ulei de susan
ulei pentru prajit

Taiati puiul si adaugati peste el o lingura rasa de amidon si oul batut. Carnea de pui trebuie sa se marineze usor, timp de 10-15 minute. Curatati ardeiul gras si ceapa si taiati-le in bucati potrivit de mari. Pregatiti un sos din otet, soia, zahar, ulei de susan, restul de amidon si ketchup.

Prajiti bucatile de pui in ulei inchis si scoateti-le pe un servetel de hartie, pentru a se scurge surplusul de ulei. Puiul trebuie sa fie facut si usor crocant la suprafata, dar nu foarte rumenit, pentru ca altfel va fi greu de mestecat.

Incingeti sase linguri din uleiul folosit pentru prajit si prajiti bine ceapa si ardeiul. Cand legumele incep sa se inmoaie, adaugati ciupercile urechi de lemn (despre rehidratarea carora am scris aici: https://www.avis3000.ro/retete/17602-Pui-la-wok-cu-ciuperci-urechi-de-lemn.html) si puiul.

Dupa ce toate ingredientele s-au incalzit, turnati sosul deasupra si dati in clocot pana se leaga toate ingredientele, fara sa le fierbeti.

Puiul se serveste fierbinte, cu garnitura de orez sau taitei.

Pofta bună! Rețetă pregatită de Sebastian Bârgău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *