PUI FRAGED ÎN FULGI CROCANȚI DE COCOS

Ingrediente:
3-4 bucăți medii de piept de pui – tăiate fâșii, ulei pentru prăjit, 70 g amidon de porumb, 1/4 linguriță sare, 1/4 linguriță piper, 3 ouă mari, bătute, 300 g fulgi de cocos.
Metodă de preparare:
Dacă ai decis să îl faci la cuptor, preîncălzește-l și pregătește o tavă unsă cu ulei și tapetată cu hârtie de copt. Într-un bol mediu amestecă amidonul de porumb cu sarea și piperul. Într-un al doilea bate bine cele 3 ouă. Într-un al treilea pune fulgii de cocos. Taie puiul după cum dorești (îl poți lăsa chiar și întreg, dar se va face un pic mai greu). Dă bucățile de pui, pe rând, prin cele trei vase, începând cu primul și terminând cu ultimul (ordinea amidon-ou-cocos) și apoi pune-le pe o farfurie. Între timp încinge uleiul într-o tigaie, la foc mediu. Când s-a încins îndeajuns, pune ușor bucățile de pui înăuntru, având grijă să nu se lipească între ele. După 4 minute, întoarce-le pe partea cealaltă și lasă-le cam tot atâta timp la prăjit. Când puiul s-a făcut, scoate-l pe o farfurie pe care ai pus un șervețel de hârtie care să absoarbă excesul de grăsime. Dacă ai ales să îl faci la cuptor, puiul se lasă la copt timp de 10-15 minute. Îl poți servi cu ce sos dorești. Alegerea noastră a fost unul dulce-acrișor.
Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *