Pui în sos de tarhon şi vin

În Banat şi Ardeal se consumă mult preparatele cu tarhon (proaspăt sau uscat), în diverse reţete de ciorbe, sosuri, tocăniţe. Reţeta care urmează are un sos de tarhon alături de vin, care se poate consuma cu delicioasele pulpe de pui AVIS.  Va ieşi o mâncare savuroasă şi "nobilă". Poate fii o idee pentru weekendul care se apropie.

Ingredinete:

  • * pulpe de pui (aripi, piept) AVIS
  • * 1 ceapă mică tocată
  • * 1 lingură cu unt
  • * ulei de măsline
  • * 1/2 cană supă de pui
  • * 1/2 cană de vin alb
  • * 3 linguri de smântână de gătit
  • * tarhon tocat (proaspăt sau uscat)
  • * 1 lingură de muştar Dijon (cu seminte)
  • * 1 caţel de usturoi tocat
  • * sare
  • * piper negru (proaspăt măcinat)

 

Mod de preparare:
Bucăţile de pui (AVIS) se condimentează cu sare şi piper. Se pregăteşte un vas yena sau orice vas care merge la cuptor. Se aşează bucăţile de pui, se adaugă unt, ulei de măsline şi puţină apă, apoi se dau la cuptor până se pătrund şi se rumenesc frumos.

Când friptura de pui este gata, se scot bucăţile pe o farfurie separat, iar sosul rezultat îl punem într-o tigaie şi continuăm pregătirea sosului de tarhon cu muştar. Se pune tigaia pe foc şi se adaugă ceapa tocată foarte mărunt. Prazul ar fii mai indicat că-i mai dulceag decât ceapa. În continuare putem adauga, un pumn de boabe de mazăre şi câteva cubuleţe de morcov, dar nu-i neapărat necesar. Lăsăm să se înmoaie după care adăugam şi vinul. Se fierbe pană când lichidul scade. ÎIntr-un castronaş separat, se face un amestec din supă, muştar, tarhonul tocat şi smântană. Nu puneţi prea mult muştar, chiar dacă sunteţi tentaţi, ca să nu anihilaţi izul tarhonului. Se adaugă apoi totul peste sosul din tigaie şi se mai fierbe 3 minute.
 

Se adaugă apoi şi bucăţile de pui, se mai condimentează, dacă este cazul şi se mai lasă câteva clocote, cât să pătrundă carnea şi să mai scadă puţin sosul. Spre final se adaugă şi căţelul de usturoi tocat.

(sursa: culoriledinfarfurie.ro)

POFTA BUNĂ!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *