Pui intreg copt in punga, cu lamaie si piper

Pentru aceasta reteta aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
1 pui AVIS3000 intreg (aproximativ 1,5 kg)
2 linguri de piper amestecat cu coaja de lamaie
2-3 catei de usturoi
sare
o punga termorezistenta

Spalati bine puiul, apoi frecati-l cu putina sare si cu piperul amestecat cu coaja de lamaie. Puneti puiul intr-o punga pentru cuptor (termorezistenta) si adaugati 2-3 catei de usturoi taiati rondele. 

Legati punga si puneti-o intr-o tava in care ati turnat 50 de mililitri de apa si dati-o la cuptor, la 180 de grade Celsius, timp de o ora.

Dupa cele 60 de minute, taiati punga si lasati puiul sa se rumeneasca in cuptor inca 10-15 minute. 

Ca garnitura, puteti alege orice, dar eu am facut orez cu ciuperci, iar rezultatul a fost delicios.

Pofta bună! Rețetă pregatită de Sebastian Bârgău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *